Fran├žais |  Nederlands

Onthaal

We beschikken allen over een "adaptieve" intelligentie, die ideaal is om moeilijke situaties op een serene, heldere en effectieve manier het hoofd te bieden. Uit nieuwe ontdekkingen over de werking van de hersenen blijkt dat stress geen noodzakelijk kwaad is. Het is een waardevol signaal dat ons waarschuwt wanneer onze intelligentie op automatische piloot werkt en ons ongepast gedrag doet aannemen.

Dit vertelt ons de prefrontale hersenschors of neocortex, die onze intiemste inconsequenties en onze subtielste strategische fouten onthult. Deze prefrontale intelligentie heeft bijna geen directe toegang tot onze bewustzijnsmechanismen en maakt dus handig gebruik van een ander kanaal, stress, om een alarmsignaal te uiten, die ons waarschuwt dat we verkeerd bezig zijn.

“Wijzer van stress” biedt een vernieuwend perspectief, gebaseerd op cruciaal recent onderzoek, en beantwoordt aan de groeiende nood om onzekerheid, complexiteit en de diepgaande veranderingen in onze maatschappij in alle sereniteit het hoofd te kunnen bieden. Het boek stelt een globale, gevalideerde methode voor, gebaseerd op de cognitieve neurowetenschappen, en geeft concrete oefeningen mee om te leren “prefrontaliseren”, m.a.w. de toegang tot onze prefrontale intelligentie te vergemakkelijken, de enige die in staat is om met nieuwe of complexe situaties om te gaan.

“Wijzer van stress “ opent de weg naar een moderne vorm van zelfkennis, die u in staat stelt om op duurzame wijze uw geestesgesteldheid ten opzichte van moeilijke situaties in uw leven te veranderen en daardoor serener en met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan. Het vormt een solide basis voor verscheidene toepassingen: zelfverwezenlijking, besluitvorming, conflicthantering, creativiteit, management, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, opvoeding, opleiding…

Copyrights Wijzer van stress 2022 - Contacten - Powered by 2B.COM sprl